• Spoorweglaan 25, 2850 Boom
 • 03/888 92 92
 • katleen.gielis@dereuzenboom.be
 • Foto’s lagere school

  Boekvoorstelling

  Op dinsdag 4 juni 2024 om 10u stellen we het boekje ‘De creatieve Reuzenboom’ voor in de bibliotheek van Boom.

  Dit boekje is het resultaat van een project met een aantal leerlingen van het 4de leerjaar van OLVI De Reuzenboom onder leiding van de Rupelpenners. De deelnemende kinderen hebben elke dondermiddag met veel enthousiasme gewerkt aan verhalen, gedichten en tekeningen.

  Dankjewel aan Mevr. Vercammen en Mevr. Thys om dit te begeleiden. Dankjewel aan de mensen van de bibliotheek dat wij de boekvoorstelling  hier mogen houden. Dankjewel aan alle leerlingen voor hun inzet en enthousiasme.

  Er verscheen ook een artikel in de krant.

  Kunst

  De leerlingen van het 1e, 2e en 3de leerjaar werkten gedurende een hele periode samen rond het thema Kunst. Ons thema werd afgesloten met een mooie tentoonstelling waarin al onze kunst bewonderd kon worden. Bedankt voor de talrijke opkomt!
  Alle foto’s vindt u op onze facebook.

  Kabaal met taal

  Op woensdag 6 maart deden we opnieuw Kabaal met Taal. De leerlingen werden ondergedompeld in taalspelletjes op hun niveau. Per graad werden de groepen gemengd zodat ze ook eens met andere leerlingen leerden samenwerken.
  Alle foto’s vindt u op onze facebook.

  Gedichtenweek

  Deze week is het gedichtenweek. In de schoolgebouwen hangen overal gedichten die de leerlingen kunnen lezen en bespreken. Op woensdag wordt er een bloemlezing georganiseerd en in de klassen werken de leerlingen nog verder rond gedichten.
  Alle foto’s vindt u op onze facebook.

  Voorleesweek

  Deze week is het voorleesweek. De oudere leerlingen lazen voor aan de jongere. Ook thuis werd er heel wat voorgelezen.
  Alle foto’s vindt u op onze facebook.

  MAD Science show

  De leerlingen werden getrakteerd op een MAD science show. Er werden allerlei leuke proefjes gedaan.
  Alle foto’s vindt u op onze facebook.

  Rekenplezier in de Reuzenboom

  In de week na de herfstvakantie deden alle klassen mee aan Rekenplezier. Op een speelse manier werd de wiskundeleerstof herhaald.
  Alle foto’s vindt u op onze facebook.

  Griezelen in de Reuzenboom

  In de week voor de herfstvakantie werd onze school extra griezelig. We kwamen verkleed en deden leuke activiteiten.
  Alle foto’s vindt u op onze facebook.

  Scholenveldloop

  Al onze leerlingen namen gisteren deel aan de scholenveldloop! Ze hebben allemaal schitterend gelopen en we sleepten ook een paar medialles in de wacht! Proficiat aan alle lopers!
  Alle foto’s vindt u op onze facebook.

  Afvalactie

  Alle leerlingen van onze lagere school gingen afvalruimen in de buurt van de school. Wij hopen zo op een propere buurt!
  Alle foto’s vindt u op onze facebook.

  Kabaal met Taal

  Omdat Taal toch wel heel belangrijk is hadden we woensdag met onze hele lagere school “Kabaal met Taal”. Per graad gingen de leerlingen op een leuke manier aan de slag met Taal. Ze werden helemaal ondergedompeld.
  Alle foto’s vindt u op onze facebook.

  Jeudboekenmaand

  Op 1 maart begon de jeugdboekenmaand. Het thema van dit jaar is “Geluk”. Dit past heel mooi bij ons jaarthema “Pluk je geluk in de Reuzenboom”. Er werd al een verhaal van gelukkige Hans verteld en de leerlingen leerden over ons gelukswinkeltje.

  Bloemlezing

  Naar aanleiding van de gedichtenweek werden de leerlingen van de lagere school getrakteerd op een bloemlezing. Wat hebben we er met z’n allen van genoten.

  Schaatsen

  De leerling van het 2de-3de-4de-5de en 6de leerjaar gingen schaatsen in Mechelen. Het was een hele beleving. Het ijs is soms toch een beetje gladder dan verwacht.
  Alle foto’s kan u vinden op onze facebook.

  Scholenveldloop

  Op 13 oktober deden we mee aan de scholenveldloop in het park. Alle leerlingen van onze lager school liepen mee met hun leeftijd. Alle Boomse scholen waren aanwezig. We behaalden ook enkele medailles. We zijn heel trots op alle lopers!
  Alle foto’s kan u vinden op onze facebook.

  Carnaval

  De laatste week voor de krokusvakantie vierden we met z’n allen carnaval.
  Alle foto’s kan u vinden op onze facebook.

  Start Poëzieweek

  Vandaag konden de leerlingen van de lagere school genieten van een bloemlezing. De gedichten werden heel expressief voorgedragen door juf Ann en juf Marcia. De leerlingen hebben er van genoten. Wij hopen in de loop van deze of volgende week leuke gedichten te ontvangen van de leerlingen.
  In de loop van de volgende dagen kunnen ze nog genieten van een gedichtenwandeling in de natuur.

  Start Voorleesweek

  Deze week is het voorleesweek. We starten met een voorleesmoment van onze leesoma in de leeswagen.

  Alle foto’s vindt u terug op onze facebook.

  Schaatsen

  De leerlingen van de lagere school gingen vandaag schaatsen in Mechelen.

  Alle foto’s vindt u terug op onze facebook.

  Jeugdboekenmaand

  De jeugdboekenmaand is 1 maart van start gegaan! Een groot leesfeest, want ze bestaan maar liefst 50 jaar! Wij vieren mee! Deze week stond er een lezing gepland in het eerst, tweede en derde leerjaar! Door corona ging dit digitaal door! De kinderen maakten kennis met het boek: Roefel Doefel! Een verhaal waarin al onze zintuigen geprikkeld worden. Ann Ceurvels en Tania Poppe leerden ons de familie uit het verhaal kennen! Het was een super fijne ervaring. Wij gaan alvast met het boek aan de slag…..want lezen is, dromen met je ogen open!

  Kindergemeenteraad

  Dinsdag 2 februari 2021 is de kindergemeenteraad officieel gestart.  Hanna en Lenke vertegenwoordigen onze school.  Zij legden hun eed af en gaven de ideeën van onze school door om rond te werken.  Ze zetten samen met de andere leden van kindergemeenteraad de volgende actiepunten op de agenda: veilige fietspaden, opvallende zebrapaden en bio tuintjes in scholen.  Meer informatie vind je terug op de website van de gemeente Boom.  We houden jullie zeker verder op de hoogte!

  Veilige opstart

  Om de opstart van onze school zo vlot mogelijk te laten verlopen vragen wij jullie onderstaand filmpje te bekijken en dit te respecteren wanneer jullie de leerlingen vanaf 15 mei komen ophalen.

  Filmpje afhalen leerlingen

  Winterdrink