MOS

Vorige week werden de MOS-beren voorgesteld aan de kleuters en de leerlingen.  We proberen als school te werken aan het milieu.  We werken rond 5 pijlers: WATER (= blauwe beer), AFVAL (= rode beer), NATUUR (= gele beer), ENERGIE (= groene beer), MOBILITEIT (= paarse beer).

Hopelijk werken jullie hier allemaal aan mee!

Hieronder het liedje dat we leerden (op melodie van Dag wereld, dag mensen, ...):

Water is gezond en het smaakt fris in de mond.  Kraantjeswater is goedkoop en zonder al die plasticflessen is er geen afvalhoop. 

Dag meisje, dag jongens, dag kinderen allemaal.

Wij groeten U en wensen ieder kind een gezond verhaal. (2X)

Bij een wandeling in het park of bos, zie ik mooie bloemen, bomen en veel mos.  Stap daarom op de paadjes, zo blijven we dikke maatjes.

Zet de verwarming een graadje minder, dat gaat je toch wel lukken in de winter.  Trek daarom een extra warme trui aan, zo zie je uit de schouw niet zoveel vieze rook gaan.

Ik eet koekjes uit een heel groot pak, kleine zakjes vind ik zwak.  Gebruik je koekendoos dan ben je een krak.  De vuilbak blijft zo goed als leeg en van mij krijg je een dikke smak!

Ik wil stappen, ik wil fietsen, ik wil niet meer met de auto gaan.  ja want fietsen is veel leuker, laat die auto maar in de garage staan.

Je vindt een aantal foto's terug in het fotoalbum van de school.
Powered by Joomla!®. Designed by: joomla 1.7 templates hosting Valid XHTML and CSS.