Verslag babbeltak 24 oktober 2017

Welkom. Fijn om zoveel ouders te verwelkomen.

Oudervereniging : Joke van onze oudervereniging kwam een warme oproep doen om aan te sluiten bij de ouderwerking van onze school. Volgend schooljaar zullen er enkele ouders, onze ouderwerking verlaten omdat hun kinderen de overstap maken naar het middelbaar. Daarom zijn we op zoek naar versterking. Alle hulp is welkom.

Zorg dragen voor de wereld .

Via filmpjes over  zwerfvuil en de opwarming van de aarde werden we duidelijk geconfronteerd met wat de gevolgen zijn  van onze dagdagelijkse activiteiten op het milieu. Via fotomateriaal vertelden we wat we op school ondernemen om onze kinderen milieubewust te maken. Ook onze MOS beren werden voorgesteld.  Zo werd het duidelijk voor de ouders waarom wij een MOS school zijn en wat dat inhoud.  (dikke truiendag, gezond ontbijt, strapdag, …)

Samen zijn we op zoek gegaan naar voorbeelden en tips die we samen met onze kinderen thuis kunnen toepassen om zo milieuvriendelijk mogelijk te leven. Bv een zandloper gebruiken om de douchtijd onder controle te houden, stekkers uit de stopkontakten halen, …

Ouders vinden de veiligheid rond de school  belangrijk (oversteekplaatsen).  Zeker omdat we als school er op aandringen om zoveel mogelijk te voet of met de fiets  naar school te komen.

Werken met kosteloos materiaal:

Als afsluiter recycleerde we conservenblikjes tot leuke potloodhouders  voor op tafel of voor op een bureau. Enkele ouders gingen onmiddellijk aan de slag, andere namen materialen mee naar huis om samen met hun kinderen de potloodhouders te maken.

Volgende Babbeltak: dinsdag 28 november

 

 

 

 
Powered by Joomla!®. Designed by: joomla 1.7 templates hosting Valid XHTML and CSS.