Verslag babbeltak 14 maart 2017

Gasten: Dorien: Huis van het kind, Marjan: vormingplus, Lies: CKG, Bram jeugddienst, Marleen: sportfunctionaris, Katrien: Atmetis.

Welkom.

 

Goed nieuws: na de paasvakantie starten we elke dinsdagnamiddag  met onze Nederlands les de “Babbelboom”.  Met dank aan de gemeente voor de sponsering.

 

Opgelet elke 1ste dinsdag van de maand blijft onze “Babbeltak” doorgaan waar al onze ouders van de school welkom zijn.

Tablets:

Bram van de jeugddienst laat ons kennismaken met enkele interessante educatieve apps voor onze kinderen.  (cijfers en letters, hoofdsteden, …)

Lies van het CKG ( centrum kind en gezin )geeft ons enkele tips rond afspraken die we samen met onze kinderen kunnen maken betreffende hun tabletgebruik.

-        Na het huiswerk

-        1uur per dag op het tablet spelen, samen uur bepalen

-        Niet vlak voor het slapen gaan. Dit heeft nadelige gevolgen voor onze nachtrust.

We kregen ook een handig document om deze afspraken vast te leggen (contractje)

Kinderen moeten toelating vragen aan ouders om een app te downloaden. Kijk zeker na of de app aangepast is aan de leeftijd van het kind.

 

Als ouder moeten we ook consequent zijn in het gebruik van de tablet. Samen met de kinderen ons aan de gemaakte afspraken houden en zelf het goede voorbeeld geven. Bv. niet aan de tafel tijdens het eten.

Sport :

Marleen van de gemeentelijke sportdienst kwam informeren naar de interesse van vrouwen voor sport, tijdens de schooluren. De meest interesse was er voor oefeningen rond figuurcorrectie.

 

Er zal daarom een reeks van 4 gratis proeflessen worden opgestart op dinsdag  9/16/23 en 30 mei telkens van 9 tot 10 uur. De juiste locatie moet nog vastgelegd worden. Marleen zal ons op de hoogte houden en ons de nodige flyers bezorgen.
Powered by Joomla!®. Designed by: joomla 1.7 templates hosting Valid XHTML and CSS.