Verslag babbeltak 19 september 2017

Welkom. Fijn om enkele nieuwe ouders te verwelkomen.

Het nieuwe jaarthema van de school werd voorgesteld. Op de wereldkaart bezochten we de landen van waar wij of onze ouders, grootouders vandaan komen. Aan de hand van foto’s vergeleken we onze  landen van herkomst met elkaar. Waar is het land voor gekend, wat zijn de hoofdsteden, wanneer ben je in jouw land meerderjarig, hoe zit het met huisdieren, wanneer is de nationale feestdag, … er werden zelfs volksliederen gezongen. Het werd een gezellig uitwisselen van ….  en af en  toe ook een pittige discussie.

Het is belangrijk dat we onze mening kunnen zeggen en ook respect tonen voor de mening van iemand anders.

Nederlandse lessen voor ouders starten volgende week.

 

Figuurtraining voor vrouwen zal waarschijnlijk in november terug worden opgestart als Marleen de lesgeefster volledig hersteld is van haar opgelopen kwetsuren.

 

Brieven van de school bespreken

Volgende Babbeltak: dinsdag 24 oktober

 

UITNODIGING BABBELTAK

Op dinsdag 19 september start onze maandelijkse ouderpraatgroep 'De Babbeltak', met als onderwerp: "De wereld in de Reuzenboom."

Heb je zin om nieuwe mensen te ontmoeten!  Om de school en elkaar beter te leren kennen!  Dan is onze babbeltak het ideale moment!!!

IEDEREEN WELKOM

Samen werken aan een school waar iedereen zich thuis voelt!

Verslag babbeltak 6 juni 2017

Welkom.

Evaluatie:

Babbeltak:

Ouders zijn zeer enthousiast, zij zien de Babeltak als een ontspanningsmoment waarbij zij over hun kinderen, de school en opvoeden kunnen praten. Samen van gedachten kunnen wisselen en elkaar tips geven.

Plannen voor de toekomst: - spreken over opvoeding en gezondheid blijft interessant als ook het verkennen van de gemeente.

Babbelboom:

Het oefenen van het Nederlands vinden zij zeer belangrijk. De gestructureerde taallessen maken hun kennis van het Nederlands groter. Elk beetje telt. Ouders voelen zich sterker en dit komt zo ten goede aan hun kinderen.

Website gemeente Boom: Samen overlopen we de opbouw van de website van onze gemeente. Wat vinden we waar terug ? Waar en bij wie kunnen we terecht met bepaalde vragen? We hadden vooral oog voor de diensten “sport” en “jeugd”.  Aan welke sporten en activiteiten kunnen onze kinderen tijdens de grote vakantie deelnemen?

 

Boeken kaften:

Samen verschillende manieren van boeken kaften uitgeprobeerd. Er werden praktische tips uitgewisseld zoals kleefband op de randen en hoekjes aanbrengen als versteviging. We maakten ook handig gebruik van YouTube. Volgend schooljaar zien al onze boeken er super uit.

Sport :

Marleen van de gemeentelijke sportdienst kwam ondanks haar blessure toch informeren naar wat de ouders vonden van de lessen “figuurtraining voor dames”. Dankzij de positieve reacties  kon zij ons dan ook melden dat de lessen half september terug gestart zullen worden. Waar en wanneer zal zij ons tijdig laten weten.

 

 

Verslag babbeltak 2 mei 2017

FEESTEN

Welkom.

We brachten een gezellige namiddag door waar er veel werd verteld en gelachen. We kwamen heel wat te weten over verschillende tradities bij feesten binnen een bepaalde cultuur. Wanneer vieren we feest? Hoe verloopt zo’n feest? Typische kleding, …  . Bij feesten hoort natuurlijk ook een mooi gedekte tafel en lekker eten. We gingen praktisch aan de slag met het vouwen van servetten tot een bloem.  Enkele moeders en juffen hadden koekjes gebakken. Recepten werden uitgewisseld.

Tijdens volgende Nederlandse lessen (Babbelboom) zullen er niveaugroepen opgericht worden.

 

Er werd nog even reclame gemaakt voor de bewegingslessen voor dames. Maar dit was blijkbaar niet meer nodig. Iedereen zal deelnemen J. Deze lessen worden georganiseerd door de sportdienst van Boom.

 

 

 
Powered by Joomla!®. Designed by: joomla 1.7 templates hosting Valid XHTML and CSS.