Verslag babbeltak 28 november 2017

Welkom.

Spelend leren.

Samen speelden we een reuze ganzenbordspel. Tijdens het spel kwamen er verschillende casussen aan bod  in verband met spelen = leren. bv. Is er verschil tussen jongens en meisjes speelgoed? Kinderen kiezen steeds voor televisie en tablets. Hoe gaan we hier mee om? We bespraken ook enkel eenvoudige spellen die we thuis met de kinderen kunnen spelen om de tafels te oefenen, het lezen te stimuleren, … Op het einde van het spel gingen we aan de hand van een rebus en plattegrond op zoek in het schoolgebouw naar “de schat”. Deze hebben we ons  bij een tas koffie of thee heerlijk laten smaken.

 

Volgende Babbeltak: dinsdag 19 december

Verslag babbeltak 24 oktober 2017

Welkom. Fijn om zoveel ouders te verwelkomen.

Oudervereniging : Joke van onze oudervereniging kwam een warme oproep doen om aan te sluiten bij de ouderwerking van onze school. Volgend schooljaar zullen er enkele ouders, onze ouderwerking verlaten omdat hun kinderen de overstap maken naar het middelbaar. Daarom zijn we op zoek naar versterking. Alle hulp is welkom.

Zorg dragen voor de wereld .

Via filmpjes over  zwerfvuil en de opwarming van de aarde werden we duidelijk geconfronteerd met wat de gevolgen zijn  van onze dagdagelijkse activiteiten op het milieu. Via fotomateriaal vertelden we wat we op school ondernemen om onze kinderen milieubewust te maken. Ook onze MOS beren werden voorgesteld.  Zo werd het duidelijk voor de ouders waarom wij een MOS school zijn en wat dat inhoud.  (dikke truiendag, gezond ontbijt, strapdag, …)

Samen zijn we op zoek gegaan naar voorbeelden en tips die we samen met onze kinderen thuis kunnen toepassen om zo milieuvriendelijk mogelijk te leven. Bv een zandloper gebruiken om de douchtijd onder controle te houden, stekkers uit de stopkontakten halen, …

Ouders vinden de veiligheid rond de school  belangrijk (oversteekplaatsen).  Zeker omdat we als school er op aandringen om zoveel mogelijk te voet of met de fiets  naar school te komen.

Werken met kosteloos materiaal:

Als afsluiter recycleerde we conservenblikjes tot leuke potloodhouders  voor op tafel of voor op een bureau. Enkele ouders gingen onmiddellijk aan de slag, andere namen materialen mee naar huis om samen met hun kinderen de potloodhouders te maken.

Volgende Babbeltak: dinsdag 28 november

 

 

 

 

Verslag babbeltak 19 september 2017

Welkom. Fijn om enkele nieuwe ouders te verwelkomen.

Het nieuwe jaarthema van de school werd voorgesteld. Op de wereldkaart bezochten we de landen van waar wij of onze ouders, grootouders vandaan komen. Aan de hand van foto’s vergeleken we onze  landen van herkomst met elkaar. Waar is het land voor gekend, wat zijn de hoofdsteden, wanneer ben je in jouw land meerderjarig, hoe zit het met huisdieren, wanneer is de nationale feestdag, … er werden zelfs volksliederen gezongen. Het werd een gezellig uitwisselen van ….  en af en  toe ook een pittige discussie.

Het is belangrijk dat we onze mening kunnen zeggen en ook respect tonen voor de mening van iemand anders.

Nederlandse lessen voor ouders starten volgende week.

 

Figuurtraining voor vrouwen zal waarschijnlijk in november terug worden opgestart als Marleen de lesgeefster volledig hersteld is van haar opgelopen kwetsuren.

 

Brieven van de school bespreken

Volgende Babbeltak: dinsdag 24 oktober

 

UITNODIGING BABBELTAK

Op dinsdag 19 september start onze maandelijkse ouderpraatgroep 'De Babbeltak', met als onderwerp: "De wereld in de Reuzenboom."

Heb je zin om nieuwe mensen te ontmoeten!  Om de school en elkaar beter te leren kennen!  Dan is onze babbeltak het ideale moment!!!

IEDEREEN WELKOM

Samen werken aan een school waar iedereen zich thuis voelt!
Powered by Joomla!®. Designed by: joomla 1.7 templates hosting Valid XHTML and CSS.