Verslag babbeltak 30 januari 2018

Gezondheid en kankerpreventie

Welkom.

De eerste les figuurtraining is deze week doorgegaan. We krijgen heel positieve en enthousiaste reacties.

Gezondheid en kankerpreventie.

We verwelkomden gastspreker Naziha Medar van Kom op tegen kanker.

Zij wist ons deze twee uurtjes te boeien met nuttige informatie.

Welke voedingsmiddelen schrappen we best van ons boodschappenlijstje of kopen we minder  en welke producten kopen we best wat meer aan.

Het nut van voldoende beweging … we zijn al goed gestart met onze figuurtraining J

Daar we met allemaal vrouwen waren en borstkanker de meest voorkomende kanker bij vrouwen is zijn we hier dieper op ingegaan.  Hoe herkennen, welke stappen ondernemen, … ?

Het was een zeer interessante en boeiende namiddag.

Volgende Babbeltak: dinsdag 20 maart bezoek aan het nieuwe taalpunt in de bib.

 

Verslag babbeltak 19 december 2017

Welkom.

Fijn om weer enkele nieuwe ouders te ontmoeten.

Goed nieuws de lessen figuurtraining zullen opgestart worden op 24 januari en de Nederlandse les blijft doorlopen. Met dank aan de gemeente Boom.

Feestelijke hapjes.

Samen gingen we aan de slag en maakten we verschillende hapjes, couscouscakes, croque monsieur met peer en blauwe kaas, dipsaus met mango en koriander, prikkers met mozzarella en tomaat…  De vele handen maakten het werk licht en er hing en gezellige sfeer. Enkele moeders hadden thuis ook desserts gemaakt. Het resultaat was een lekker buffet met zowel zoete als hartige hapjes.

We hebben alles met smaak opgegeten.

Dankjewel voor de fijne samenwerking.

Volgende Babbeltak: dinsdag 30 januari 2018

 

Verslag babbeltak 28 november 2017

Welkom.

Spelend leren.

Samen speelden we een reuze ganzenbordspel. Tijdens het spel kwamen er verschillende casussen aan bod  in verband met spelen = leren. bv. Is er verschil tussen jongens en meisjes speelgoed? Kinderen kiezen steeds voor televisie en tablets. Hoe gaan we hier mee om? We bespraken ook enkel eenvoudige spellen die we thuis met de kinderen kunnen spelen om de tafels te oefenen, het lezen te stimuleren, … Op het einde van het spel gingen we aan de hand van een rebus en plattegrond op zoek in het schoolgebouw naar “de schat”. Deze hebben we ons  bij een tas koffie of thee heerlijk laten smaken.

 

Volgende Babbeltak: dinsdag 19 december

Verslag babbeltak 24 oktober 2017

Welkom. Fijn om zoveel ouders te verwelkomen.

Oudervereniging : Joke van onze oudervereniging kwam een warme oproep doen om aan te sluiten bij de ouderwerking van onze school. Volgend schooljaar zullen er enkele ouders, onze ouderwerking verlaten omdat hun kinderen de overstap maken naar het middelbaar. Daarom zijn we op zoek naar versterking. Alle hulp is welkom.

Zorg dragen voor de wereld .

Via filmpjes over  zwerfvuil en de opwarming van de aarde werden we duidelijk geconfronteerd met wat de gevolgen zijn  van onze dagdagelijkse activiteiten op het milieu. Via fotomateriaal vertelden we wat we op school ondernemen om onze kinderen milieubewust te maken. Ook onze MOS beren werden voorgesteld.  Zo werd het duidelijk voor de ouders waarom wij een MOS school zijn en wat dat inhoud.  (dikke truiendag, gezond ontbijt, strapdag, …)

Samen zijn we op zoek gegaan naar voorbeelden en tips die we samen met onze kinderen thuis kunnen toepassen om zo milieuvriendelijk mogelijk te leven. Bv een zandloper gebruiken om de douchtijd onder controle te houden, stekkers uit de stopkontakten halen, …

Ouders vinden de veiligheid rond de school  belangrijk (oversteekplaatsen).  Zeker omdat we als school er op aandringen om zoveel mogelijk te voet of met de fiets  naar school te komen.

Werken met kosteloos materiaal:

Als afsluiter recycleerde we conservenblikjes tot leuke potloodhouders  voor op tafel of voor op een bureau. Enkele ouders gingen onmiddellijk aan de slag, andere namen materialen mee naar huis om samen met hun kinderen de potloodhouders te maken.

Volgende Babbeltak: dinsdag 28 november

 

 

 

 
Powered by Joomla!®. Designed by: joomla 1.7 templates hosting Valid XHTML and CSS.