Babbeltak 29 mei 2018

Onze kinderen veilig in het verkeer

Welkom.

Goed zichtbaar zijn op de straat. Hoe onze kinderen veilig in de auto plaatsen. Samen een verkeersquiz oplossen.  (… en ja we zijn geslaagd ;-) . Waren enkele van onze gespreksonderwerpen. 

Voor het praktische gedeelte, hadden we meester Dirk uitgenodigd. Hij kwam op een professionele wijze uitleggen en demonstreren hoe we een fietsband kunnen herstellen.

Dankjewel hiervoor.

Hierbij kwam onmiddellijk de vraag of dit geen goede techniekles zou zijn voor de kinderen op school.

Als afsluiter overhandigde de ouders hun zelfgemaakte “reuze scrabblespel” aan de leerlingen van de leerlingenraad. Wij wensen onze  kinderen al vast veel letter-speelplezier.

 

Volgende Babbeltak: dinsdag 26 juni

 

Verslag babbeltak 30 januari 2018

Gezondheid en kankerpreventie

Welkom.

De eerste les figuurtraining is deze week doorgegaan. We krijgen heel positieve en enthousiaste reacties.

Gezondheid en kankerpreventie.

We verwelkomden gastspreker Naziha Medar van Kom op tegen kanker.

Zij wist ons deze twee uurtjes te boeien met nuttige informatie.

Welke voedingsmiddelen schrappen we best van ons boodschappenlijstje of kopen we minder  en welke producten kopen we best wat meer aan.

Het nut van voldoende beweging … we zijn al goed gestart met onze figuurtraining J

Daar we met allemaal vrouwen waren en borstkanker de meest voorkomende kanker bij vrouwen is zijn we hier dieper op ingegaan.  Hoe herkennen, welke stappen ondernemen, … ?

Het was een zeer interessante en boeiende namiddag.

Volgende Babbeltak: dinsdag 20 maart bezoek aan het nieuwe taalpunt in de bib.

 

Verslag babbeltak 19 december 2017

Welkom.

Fijn om weer enkele nieuwe ouders te ontmoeten.

Goed nieuws de lessen figuurtraining zullen opgestart worden op 24 januari en de Nederlandse les blijft doorlopen. Met dank aan de gemeente Boom.

Feestelijke hapjes.

Samen gingen we aan de slag en maakten we verschillende hapjes, couscouscakes, croque monsieur met peer en blauwe kaas, dipsaus met mango en koriander, prikkers met mozzarella en tomaat…  De vele handen maakten het werk licht en er hing en gezellige sfeer. Enkele moeders hadden thuis ook desserts gemaakt. Het resultaat was een lekker buffet met zowel zoete als hartige hapjes.

We hebben alles met smaak opgegeten.

Dankjewel voor de fijne samenwerking.

Volgende Babbeltak: dinsdag 30 januari 2018

 

Verslag babbeltak 28 november 2017

Welkom.

Spelend leren.

Samen speelden we een reuze ganzenbordspel. Tijdens het spel kwamen er verschillende casussen aan bod  in verband met spelen = leren. bv. Is er verschil tussen jongens en meisjes speelgoed? Kinderen kiezen steeds voor televisie en tablets. Hoe gaan we hier mee om? We bespraken ook enkel eenvoudige spellen die we thuis met de kinderen kunnen spelen om de tafels te oefenen, het lezen te stimuleren, … Op het einde van het spel gingen we aan de hand van een rebus en plattegrond op zoek in het schoolgebouw naar “de schat”. Deze hebben we ons  bij een tas koffie of thee heerlijk laten smaken.

 

Volgende Babbeltak: dinsdag 19 december
Powered by Joomla!®. Designed by: joomla 1.7 templates hosting Valid XHTML and CSS.